Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ταξίδια στο διάστημα


  Την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα, στις 12 Απριλίου 1961, γιόρτασε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Εταιρεία (ESA), δίνοντας στη δημοσιότητα ένα αρχειακό βίντεο με τον Ρώσο κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, τον πρώτο άνθρωπο που είδε τη Γη «από ψηλά».



  Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν γίνει στην προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει το διάστημα. Τα τελευταία επιτεύγματα μέχρι στιγμής (τέλος 2018) παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο.


  Το ταξίδι στο διάστημα είναι ένα μεγάλο όνειρο του ανθρώπου. Από τους πρώτους πυράυλους και τους πρώτους δορυφόρους μέχρι τις διαστημικές επανδρωμένες αποστολές και τα όνειρα αποικισμού άλλων πλανητών, το όνειρο τροφοδοτεί την ανθρώπινη πρόοδο. Δείτε και [εκεί].

  Όσο μακρόχρονο (ή εξαιρετικά σύντομο) και αν είναι το ταξίδι αυτό [δες εκεί], όσο και αν ταλαιπωρεί το ανθρώπινο σώμα [δες εκεί] και το αλλάζει με τρόπους που ακόμα δεν ξέρουμε [δες εκεί], το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που ιδιωτικές εταιρείες ετοιμάζονται να προσφέρουν... τουρισμό στο διάστημα [δες εκεί και εκεί], παρόλες τις εξωφρενικές τιμές που ζητούν [δες εκεί].





  Με την εξερεύνηση του διαστήματος γνωρίσατε τους αστροναύτες. Ξέρατε, όμως, τους κοσμοναύτες ή τους ταϊκοναύτες;

 
  Το διάστημα σίγουρα το έχετε συνδέσει με την Αμερικανική Διαστημική Εταιρεία [NASA]. Και είναι μεγάλο κρίμα να μην γνωρίζετε (ίσως) ότι υπάρχει και Ευρωπαϊκή Διαστημική εταιρεία (ESA). Γνωρίστε, λοιπόν, την ESA [εκεί]. Για τη συμμετοχή της χώρας μας στην ESA δες [εκεί] (pdf αρχείο). Για τα τελευταία σχέδια της ESA δες [εκεί].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου