Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη σε Μουσεία του Πανεπιστημίου Πατρών

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι, με τη βοήθεια της κυρίας Βασιλικής Παπαγιάννη που μας διδάσκει Γαλλικά και η οποία κατάφερε να κλείσει το ραντεβού, στις 29 Μαρτίου 2012, ημέρα Πέμπτη θα επισκεφτούμε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για να  δούμε την έκθεση «Μαρία Κιουρί 1867-1934». Από την ανακοίνωση του Μουσείου διαβάζουμε:

[...] ξεκίνησε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 η Έκθεση «Μαρία Κιουρί 1867-1934» που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών έως τις 6 Απριλίου 2012. Ώρες επισκέψεων στην έκθεση από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-14.00, εκτός από τις επίσημες αργείες. 

Η έκθεση σχεδιάστηκε και υλοποποιήθηκε από το Ινστιτούτο Κιουρί, το Γαλλικό Ερευνητικό Κέντρο CNRS και το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. Συνοδεύεται από επιδείξεις πειραμάτων φυσικής που βασίστηκαν στο βιβλίο «Πειράματα Φυσικής για τα παιδιά των φίλων μου» και περιέχει πειράματα φυσικής που πραγματοποιούσε η Μαρία Κιουρί για τα παιδιά της και τα παιδιά των φίλων της. Οι επιδείξεις των πειραμάτων σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας. 
[...]
Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ.
Η αφίσα της έκθεσης
Ελπίζουμε να καταφέρουμε να επισκεφτούμε και ένα ακόμα μουσείο του Πανεπιστημίου, είτε το Ζωολογικό Μουσείο, είτε το Μουσείο Παιδείας. Είτε και τα δυο αν αντέχετε! Νεώτερα σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου